Про таку страву як кебаб напевно вже чув кожен.  На вулицях в кафешках нам пропонують  кебаби і то приготовленні за різними рецептами. Но також ми можемо замовити кебаб  собі до дому, що стало ще комфортніше особливо для любителів цієї турецько — кавказської страви.

Наша редакція  «Мир Интересного» підготувала для вас підбірку самих популярних рецептів кебабів, які ви можите приготувати дома самостійно.

  • Кебаб в лаваші.

Інгредієнти:

  1. Лаваш
  2. Соус для кебабів (можна взяти майонез з часником)
  3. Огірки
  4. Капуста пекінська
  5. Цибуля
  6. Помідора
  7. Болгарський перець.
  8. Свинана (вже приготовлена)

Спосіб приготування:

  1. Розстелюємо лист лаваша.
  2. Лаваш намазуємо соусом.
  3. Викладаємо на соус всі інгредієнти та скручуємо.
  4. Вже скручену шаурму добре піджарити в електро грилі але в домашніх умовах це можна зробити на сухій сковорідці або в духовці. Це потрібно для того, що б всі інгрідієнти підігрілись та для того, щоб розкрились їхні смакові якості.

  • Люля кебаб.

Інгредієнти:

  1. Баранина 500г.
  2. Баранячий жир 100г.
  3. Цибуля 1шт.
  4. Любима зелень.
  5. Лимонний сік.
  6. Сіль,перець.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку ми готуємо фарш, традиційно для цієї страви використовують тільки мякоть та жир баранини. Також за традицією мясо мілко нарізають але можна і пропустити через мясорубку.
  2. Вже до готового фаршу додаємо мілко нарізану цибулю та зелень. Каплю лимоного соку та сіль, перець за смаком.
  3. Важливий момент в приготуванні. Фарш потрібно відбити  таким чином він стане мякшим та ніжнішим і знього вийде лишня рідина. Також потрібно фаршу дати час вистоятись у холодильнику.
  4. Поки фарш у холодильнику готуємо замочуємо шпажки у воді, щоб вони не загорілися, а звичайні металічні шампури злегка змастити олією посередині.
  5. Починаємо формувати наш кебаб. На лодоню викладаємо фарш, на фарш кладемо шпажку та лодонью, так би мовити, обіймаємо шпажку. Так в нас виходить ковбаска ми її робимо не товстою а довгою,  так вона буде добре триматись та не розвалиться.
  6. Так як в нас приготування в домашніх умовах то ми не маємо змоги зажарити наш кебаб на вуглях тому ми будемо запікати його у духовці. Розігріваємо духовку на 200-220 градусів. На низ духовки ставимо піддон в якій буде скапувати жир. Решітку трішки змазуємо олією і кладем на неї наші ковбаски або можемо покласти на підон так щоб ковбаска висіла в повітрі, а шпашки лежали на бортиках піддону. В такому випадку ще один піддон на низ духовки для жиру ставити не потрібно.
  7. Запікати потрібно до румяної скоринки. Після появи апетитної скоринти проткніть ковбаску зубочисткою якщо піде прозорий мясний сік — це означає, що наша страва готова.

Найкраще подавати люля кебаб з салатом, зеленю та білим хлібом.

Існують також і інші варіанти приготування кебабів такі як: кебаб в булочці, в мангалі з овочами, а також в лавші з різними начинками.

Ми надіємось,що вам сподобались наші рецепти і ви поділитися ними з вашими рідними та друзями.

З любов’ю «Мир Интересного«

Похожие записи

Добавить комментарий