На сьогоднішній день суші одина з найпопулярніших видів страв для більшость людей. А для австралійців або японців взагалі часто основна їжа. Якщо раніше наші батьки ніколи і не чули про суші то сьогодні цією стравою нікого вже і не здивуєш вони стали такими ж буденними як пельмені або пиріжки. Зараз цу вже всім звичну страву можна приготувати самому або замовити суші львів.

 

Але мало хто знає про цю їжу наступні факти тому ми з вами зараз розглянемо топ 6 цікавих фактів про суші:

  • Суші на їхній батькивщині готують тільки чоловіки, жінкам навіть і не дозволяється наближатися до кухні підчас приготування цієї страви. А все тому, що японці бережуть первинний смак цієї страви а температура тіла чоловіка завжди нижча ніж у жінок тому вони і можуть приготувати суші більш якісно. Справжній японец зможе оприділити по смаку страви навіть якщо був незначний перепад температури.

  • Голубий тунец для приготування суші став використовуватись звсім не давно. Він був зовсім не популярним між японцями і тому кухарі не резикували використовувати його в складі своєї страви. Але зараз все зовсім навпаки майже 80% усього тунця закуповується закладами приготування суші.

  • Стати сушистом в японії зовсім не просто. Уявляєте, для цього потрібно провчитись в спеціальному інституті цілих 5 років. Тільки той хто отримав диплом може рахуватись майстром суші. І що найбільше вражає це те що перші 2 роки студенти вчаться виключно правильно варити рис. Після цього важко сказати, що приготування суші не яляється справжнім мистецтвом.

  • 1993 рік вважеться значимим для всіх любительв суші. В Японії був приготовлений самив великий по розмірам рол. Його готували 600 людей які змогли добитись чудових результатів. Довжина роллу перевищила 1 кілометр.

  • Більшу частину вассабі яка доповнює суші не можна назвати натуральною. Навіть на тереторії Японії васабі роблять з хріну підмальовуючи харчовими фарбами і додають спеції. Після такої обробки штучний васабі неможливо відрізнити від натурального.

  • Ікра тобіко яка пропонується в шуші-барах теж не зовсім спрвжня. Насправді вона прозора а завдяки старанням сушита перетворюється в спражню веселку.

Сподіваємось ці всі 6 фактів були для вас цікавими і вдевчому корисними.

автор «Мир Интересного»

Похожие записи

Добавить комментарий